Přihlásit

Na střelnici se setkali trubači (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Osmého února 2008 v prostorách nedávno zrekonstruované střelnice Okresní myslivecké správy Kroměříž, proběhlo setkání myslivecké veřejnosti s představiteli Klubu trubačů při ČMMJ p. JUDr. Petrem Vackem, paní Mgr. Janou Kozubíkovou, sl. Janou Kozubíkovou a p. Mgr. Petrem Dudou.

Program

Programem tohoto setkání bylo seznámit případné zájemce o hru na loveckou borlici, či lesnici s loveckou hudbou, loveckými povely, historií lovecké hudby v Čechách a ve světě. Tento velmi zajímavý program byl proložen ukázkami Halali od prof. Antonína Dyka.

Hlavní cíl

Jak jsem pochopil ze setkání, jedním z hlavních cílů Klubu trubačů ČMMJ je získat do svých řad co nejvíce zájemců z řad myslivců o hru na zmíněné hudební nástroje, rozšíření svých řad tak, aby alespoň v každém mysliveckém sdružení byl jeden trubač, propagace lovecké hudby i mezi nemysliveckou veřejností. Dalším mravenčím úkolem je zmapování všech mysliveckých trubačů v naší republice a vytvoření jejich celkové databáze. Domnívám se, že ukázky české lovecké hudby, prezentované tímto klubem, by mohly zase pomoci navrátit kladný pohled široké veřejnosti na naši krásnou a tradiční českou myslivost, která je neustále napadána různými malými, antimysliveckými organizacemi, jenž zpravidla o životě v přírodě a jejich pravidlech, nemají ani nejmenšího zdání.

Foto - ilustrační

Text i snímek zaslal: Zdeněk Ondruch, Kroměříž

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.