Přihlásit

Pytlák vystřelil na srnce několik ran (Příbramský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tak to už je vrchol! Že občas někdo upytlačí zvěř kvůli masu nebo trofeji, se bohužel stává. Ale pytlák si dává dost dobrý pozor, aby při tom nebyl sledován.
To, co se odehrálo u osady Brod, je ale z jiného soudku. Neznámý pachatel tam v úterý odpoledne zastřelil srnce za bílého dne. "Vypálil na něj čtyři rány z malorážky. Pytlák tam byl s takovým starým favoritem. To je už otřesné, co si dnes dovolí. To nemůže dělat člověk, který pytlačí pro maso nebo trofej, to je někdo, kdo prostě zabíjí z potěšení a přitom dokonale zná zvyky zvěře," shodli se myslivci z milínského sdružení, kterému patří honitba, kde se incident odehrál a kde byl zastřelený srnec ponechán na místě. Počínání neznámého pachatele dokonce jeden z myslivců viděl přímo na místě.
Poté, co si pytlák uvědomil, že je sledován, okamžitě odjel. Přivolaní policisté přijeli brzy, ale favorit byl pochopitelně už pryč. "Pytlák podle našich informací přijel skutečně vozidlem Škoda Favorit fialové barvy," potvrdila policejní mluvčí Lenka Pavlová s tím, že pokud se pytláka podaří najít, hrozí mu až dva roky vězení.
Na Příbramsku je každým rokem nahlášeno několik případů pytláctví. Některé skončily u soudu, protože se podařilo pachatele vypátrat. "Většinou je dost těžké někomuněco dokázat. Pokud se ale pytláctví prokáže a dotyčný je členem mysliveckého spolku, kategoricky to řešíme a vyloučíme ho," řekl Deníku jednatel příbramského mysliveckého spolku Milan Kubů a dodal, že problémy s pytláctvím na Milínsku, ale i jinde na Příbramsku nejsou ojedinělé. U soudu také už skončil případ upytlačeného srnce v době hájení u Nového Knína. Před Vánocemi bylo například nalezeno torzo zabité laně jelena na Dobříšsku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.