Přihlásit

Vlk se do Beskyd vrátil před 15 lety (Horizont)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hnutí Duha v rámci rozsáhlého projektu Soused vlk, vydalo několik druhů informačních brožurek, plakátů a samolepek v počtu 100 tisíc kusů. Čtenáři se například dozví, jak poznat stopy velkých šelem, proč je setrvání těchto zvířat v lese důležité, jak se zachovat při nečekaném setkání s medvědem.
"Na většině beskydských horských chat jsou také k prodeji pohlednice s motivy vlka, rysa a medvěda, které mají zvýšit povědomí o velkých šelmách a poukázat na význam Beskyd coby jedinečné oblasti s výskytem všech tří druhů velkých šelem u nás. Prodalo se bezmála deset tisíc pohlednic, což svědčí o značném zájmu turistů," uvedl Miroslav Kutal z Hnutí Duha.
Beskydy jsou domovem vlků, rysů a medvědů už desítky let. Jako poslední k nám přišli ze Slovenska právě vlci - poprvé je ochránci přírody zaznamenali v roce 1994. Letos tedy uběhne 15 let od jejich návratu. K připomínce této významné události vznikla speciální výroční turistická známka s vlkem, kterou mohou turisté získat rovněž na některých beskydských chatách.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.