Přihlásit

V okolí Frýdku-Místku se bojí o své kočky (TV Nova)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moderátor
Lidé z okolí Frýdku-Místku se bojí o své kočky. Někdo jim je totiž střílí. Za poslední týden jich zabil nejméně pět. Po usmrcení nechá zvířata ležet přímo na místě nebo je odhodí na strom. Tamější obyvatelé si myslí, že pachatelem je někdo z myslivců.

Autor
Kočky ze statků v okolí Frýdku-Místku v těchto dnech vyrážejí do polí lovit myši a hraboše. Jenže se jen málokdy vracejí domů. Někdo je totiž střílí.

Majitelé zastřelené kočky:
Měli jsme dvě kočky, někdo nám je zastřelil.

Majitelé zastřelené kočky:
Nám se teď v poslední době během jednoho týdne ztratily čtyři kočky.

Autor
Takto např. skončila jedna z koček pana Sajbrta. Majitel ji objevil až teď, když opadalo listí. Tělo usmrcené kočky jsme našli uprostřed křoví. Znamená to, že ho tam musel někdo úmyslně odhodit.

Majitelé zastřelené kočky:
Byla to vlastně naše nejoblíbenější kočka. Na první pohled je vidět, že je střelená. Zřejmě broky.

Autor
Povolení střílet toulavé kočky má pouze myslivecká stráž nebo lesní hospodář. Navíc musí tělo vždy zlikvidovat a to se v tomto případě evidentně nestalo.

Jaromír Polášek, Krajská veterinární správa Ostrava:
Aby se tady tento zastřelený kus nestal zdrojem infekce pro ostatní zvířata.

Robert Poliak, předseda Mysliveckého sdružení Místek:
Chyba se mohla stát samozřejmě i u nás. Já nedávám za nikoho ruku do ohně, i když to jsou pánové, kteří patří pod naše myslivecké sdružení.

Autor
Místní lidé říkají, že asi vědí, kdo z myslivců kočky střílí, ale nechtějí říct jeho jméno. Mají totiž strach z pomsty.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.