Přihlásit

Anketa: Jíte zvěřinu? (Havlíčkobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Luděk Coufal, 23 let, student, Havlíčkův Brod
Že bych zvěřinu nějak cíleně vyhledával, tak to ne. Ale když se naskytne příležitost, nepohrdnu. Zejména pak jídla z divočáka. Měl jsem možnost ochutnat i pečínku z daňka, ale tam mi trochu vadila ta specifická chuť toho masa.

Rudolf Šoula 66, let, důchodce, Jihlava
Měl jsem zvěřinu rád, hlavně bažanty, ti mi nejvíc chutnali připraveni načerno, nebo s černou omáčkou. Jinak dnes už se ke zvěřině nedostanu. Přivítal bych, kdyby zvěřina byla dostupnější. Řekl bych, že je i docela drahá.

Václav Hunal, 50 let, realitní makléř, Rynárec
Zvěřinu jím velmi rád. Chutná mi hlavně jelení i kančí maso. Moc ale nemusím kachny nebo bažanty. Jednou jsem dokonce měl možnost ochutnat guláš z mladého jelínka, který byl naprosto vynikající.

Petr Novák, 67 let, důchodce, Třebíč
Každý slušný člověk jí zvěřinu (smích). U Náměště v restauraci Na Vyhlídce prodávají kvalitní zvěřinové maso, mají tam oboru s daňky a podobně. Nejraději mám řízek z divočáka. Nebo takový gulášek z něj - tak ten je moc dobrý!

Petr Kratochvíl, 26 let, technik, Nové Město na Moravě
Zvěřinu samozřejmě jím a mohu říci, že docela rád. Ovšem vzhledem k tomu, že ji doma téměř vůbec nevaříme, dávám si toto maso v restauracích a hostincích. Nejraději mám kančí guláš s jeřabinami nebo jelení steak.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.