Kubánské srnčí picadillo
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
500 g mleté srnčí zvěřiny, 400 g sterilovaných drcených rajčat, 100 g zelených oliv bez pecek, 80 g sušených brusinek, 1 syrová červená paprika, 1 šalotka, 3 stroužky česneku, 100 ml suchého bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, lžíce worcesterské omáčky, lžíce rajského protlaku, 1/2 lžičky mletého koření na zvěřinu, 1/2 lžičky drceného kmínu, sůl
V hluboké pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Pak přidáme na kostičky nakrájenou papriku a na plátky nakrájený česnek a restujeme, jen co se česnek rozvoní. Přidáme mletou zvěřinu, osolíme, posypeme mletým kořením a drceným kmínem a za stálého míchání restujeme, až se zvěřina rozdělí do hrudek a je stejnoměrně opečená. Podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Vmícháme sterilovaná rajčata, protlak a worcester, zakryjeme poklicí a 15 minut zvolna dusíme. Nakonec přidáme olivy a brusinky, promícháme a již nezakryté dusíme dalších 15 minut. Dochutíme solí.
Kubánské srnčí picadillo podáváme s rýží.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes