Přihlásit

Grilovaný hřbet z divočáka, smetanové těstoviny s kukuřicí

600 g hřbetu z divočáka bez kosti, 2 lžíce olivového oleje, grilovací koření, sůl
na kukuřici: 400 g předvařené kukuřice (2 klasy), 200 ml 33% smetany, 50 g parmazánu, lžíce olivového oleje, sůl
další suroviny: 300 g těstovin farfalle, 8 plátků anglické slaniny, čerstvé bylinky

Grilovaný hřbet z divočáka, smetanové těstoviny s kukuřicí Dalibor Pačes Grilovaný hřbet z divočáka, smetanové těstoviny s kukuřicí

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je a odložíme stranou.
Odblaněný hřbet z divočáka potřeme olejem, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na grilovací pánvi potřené olejem jej opékáme asi 3 až 4 minuty z každé strany a odložíme stranou. Na téže grilovací pánvi opečeme dokřupava plátky slaniny a také je odložíme stranou.
Vypečený tuk slijeme do velké hluboké pánve, přidáme lžíci olivového oleje, vsypeme kukuřičná zrna, osolíme a zvolna je asi 3 minuty restujeme. Polovinu kukuřičných zrn odložíme stranou. Do pánve s orestovanou kukuřicí vlijeme smetanu, promícháme a krátce povaříme. Pak vsypeme najemno nastrouhaný parmazán a za stálého míchání zvolna povaříme, až se sýr rozpustí. Nakonec vsypeme uvařené těstoviny a promícháme.
Servírujeme tak, že na talíře rozložíme smetanové těstoviny s kukuřicí, posypeme je orestovanou kukuřicí, poklademe plátky grilované zvěřiny a proužky opečené slaniny. Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

Poslední změna: 26.06.2025 11:17

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.