Přihlásit

Hluchov láká na zvěřinové hody (Prostějovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hluchov
Až do neděle mohou milovníci kančího či srnčího masa zavítat do Hluchova, kde se v místní restauraci Na Sépce konají tradiční zvěřinové hody.
"V nabídce bude jako tradičně dančí stejk na hříbkách, jelení kýta na smetaně s citronem a brusinkami, lovecký guláš, kančí kýta se šípkovou omáčkou, jelení ragú či pečené kančí kostky s červeným zelím a knedlíkem," vyjmenovala některé dobroty z jídelního lístku majitelka restaurace Jitka Krajíčková.
Kromě gurmánského zážitku čeká na návštěvníky restaurace i příjemné posezení, které v sobotu večer zpestří vystoupení cimbálové muziky. "Před návštěvou zvěřinových hodů v době vystoupení cimbálovky je lepší si telefonicky rezervovat místa předem," vzkázala návštěvníkům majitelka hluchovské restaurace.

***

Připravte si jelení kýtu se zeleninou na smetaně

Ingredience na 4 porce: . jelení kýta 800 g . slanina 200 g . celer 100 g . mrkev 100 g . petržel kořen 100 g . cibule 2 ks . bobkový list 2 ks . pepř celý 1 špetka . nové koření 1 špetka . sůl 1 špetka . citron 2 ks . smetana 500 ml . hladká mouka 150 g . vepřové sádlo 200 g . brusinky 100 g

Příprava: Na rozehřátém sádle orestujeme nastrouhanou zeleninu. Když je zelenina napůl hotová, přidáme pokrájenou cibuli a vše dorestujeme. Přidáme koření, oloupaný citron a zalijeme vývarem. Jelení kýtu našpikujeme, okořeníme a zprudka opečeme. Vložíme ji do zchladlé zeleninové směsi a necháme 24 hodin odležet. Druhý den dusíme v troubě doměkka. Maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili ze sádla a hladké mouky. Necháme minimálně 30 minut povařit a pak vše rozmixujeme. Nakonec zjemníme smetanou a ještě asi 10 minut vaříme. Na talíři zdobíme brusinkami, citronem a šlehačkou.
Zdroj: www.vseovareni.cz

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.