Přihlásit

Myslivecký tábor se opět vydařil (Hranický týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Od 6. do 10. srpna proběhl v Kynologickém klubu Hranice opět náš myslivecký tábor. Na příměstském mysliveckém táboře, konaném pod DDM Hranice, se tentokrát sešlo 22 dětí od 1. do 7.třídy.
Většina z nich se znala, protože navštěvují každou sobotu Kroužek mladých myslivců pod vedením pana Dvořáka, přikrmují zvěř a poznávají přírodu. Přivítali jsme však mezi sebou také několik nových kamarádů. Na našem táboře pokaždé spíme v úterý a ve čtvrtek, to jsou dny, kdy děti zažívají ta největší dobrodružství.

V pondělí ráno jsme se všichni sešli, přivítali se s ředitelkou DDM Blankou, vedoucími Martinou a Kájou a s panem Dvořákem, který děti také provázel během celého pobytu na táboře, ubytovali a zahráli si několik seznamovacích her. Prošli jsme si společně okolí a po obědě a odpoledním klidu nás navštívil pan Miloš, který ukázal dětem zbraně. Poté došlo ke společnému střílení ze vzduchovky. V úterý ráno jsme vyrazili od sokolovny autobusem na společný výlet - nejprve do záchranné stanice v Bartošovicích a potom do obůrky v Bílé. Odpoledne nás navštívila paní Anežka, která nás seznámila se zdravovědou a seznámili jsme se s agility - nikdo by nevěřil, co dovedou cvičení pejsci pod vedením jejich paniček. Bylo to také velmi krásné. Večer po opékání špekáčků nás čekalo ještě jedno velké dobrodružství.
Myslivci z MS Drahotuše -Pobečví pod vedením pana Pivovarčíka nám ukázali noční les! Seděli jsme na kazatelnách a posedech a v podvečerním šeru jsme viděli spoustu lesní zvěře.
Ve středu ráno, hned po probuzení na základně a snídani, jsme navštívili hájovnu u pana Dvořáka. Pan Dvořák nás zavedl do lesa ke studánce a vyprávěl nám mnoho důležitých informací o zvěři, rostlinách, stromech a lese. Odpoledne jsme se opět sešli s panem Dvořákem, tentokrát u krmelců, kam chodíme v zimě přikrmovat zvěř, a prošli jsme si naši trasu, kterou děti znají z kroužku.
Po táborových a sportovních hrách na základně se už blížil konec třetího dne. Ve čtvrtek nás opět čekal výlet autobusem.
Navštívili jsme obůrku v Horních Těšicích a moc se nám zde líbilo. Odpoledne jsme se podívali do Medového království k panu Malovci, lovili jsme ryby s panem Gajdůškem v rybníku Pískovčáku a večer nás čekala tolik oblíbená stezka odvahy. Opět velmi děkujeme manželům Lei a Kubovi za jejich velkou spolupráci! Po zážitcích z lesa přišla na řadu diskotéka, kde se kluci projevili jako skvělí baviči, co nepokazí žádnou legraci. V pátek již pro děti byla připravená známá znalostní soutěž, pak nás čekalo balení věcí a každoroční koupání na Plovárně. Pak už jen rozdání diplomů, rozloučení a popřání pěkného zbytku prázdnin. Bylo to moc fajn, táborníci. Tak příště začátkem srpna se opět těšíme!

Za myslivecký tábor Hranice Martina Maléřová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.