Přihlásit

Zvěřinové dalmátské čufty

500 g mleté zvěřiny (může být směs více druhů), 2 konzervy drcených rajčat, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, 3 sterilované okurky, 1 větší čerstvá zelená paprika, 1 cibule, 1 žemle, 1 vejce, 100 ml smetany na vaření, 50 ml mléka, bobkový list, celý pepř, nové koření, směs mletého koření na zvěřinu, sůl, slunečnicový olej

Zvěřinové dalmátské čufty Dalibor Pačes

Mletou zvěřinu osolíme, posypeme špetkou směsi mletého koření na zvěřinu, přidáme vejce a nadrobno nakrájenou žemli pokropenou mlékem a důkladně promícháme. Ze vzniklé masové směsi tvoříme rukama potřenýma olejem malé šišky, které ze všech stran opečeme na pánvi s vysokým okrajem vytřené olejem. Opečené šišky odložíme stranou. Do pánve přidáme dvě lžíce oleje, orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme konzervovaná rajčata a celé koření, vrátíme opečené čufty a za občasného promíchání pod pokličkou dusíme asi 15 až 20 minut. Asi 10 minut před koncem dušení přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku. Nakonec odstraníme celé koření, vlijeme smetanu, přidáme pokrájené sterilované okurky a sterilovaný hrášek a krátce necháme přejít varem.
Zvěřinové dalmátské čufty podáváme s rýží.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.