Přihlásit

Bažantí prsa v pomerančové omáčce

4 porce

na prsa: prsa bez kosti a kůže ze dvou bažantů, 3 vejce, 3 vrchovaté lžíce zakysané smetany, 130 g kokosové mouky, citronový pepř, sůl; olej na smažení
na omáčku: 200 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce rýžového octa, 2 lžíce sladké sójové omáčky, 2 stroužky česneku, lžička škrobové moučky
na dokončení: pomeranč, naťová cibulka, sezam

Bažantí prsa v pomerančové omáčce Dalibor Pačes

Nejdříve si připravíme omáčku. Do malého kastrůlku vlijeme pomerančovou šťávu, přidáme třtinový cukr, rýžový ocet, sójovou omáčku a nadrobno pokrájený česnek. Metličkou promícháme a zvolna krátce povaříme. Přidáme škrob rozmíchaný ve lžičce studené vody a důkladně prošleháme, aby v omáčce nebyly hrudky. Povaříme asi 5 minut do zhoustnutí a odstavíme.
V dalším kroku v misce metličkou prošleháme vejce a smetanu. Do této směsi vložíme na menší kousky nakrájená bažantí prsa a promícháme. V druhé misce promícháme kokosovou mouku s čerstvě umletým citronovým pepřem a solí. Jednotlivé kousky bažantích prsou namočené ve vaječné směsi důkladně ze všech stran obalíme v ochucené kokosové mouce. V hluboké pánvi se středně rozpáleným olejem zvolna smažíme ze všech stran dozlatova. Usmažené kousky odkládáme na talíř vyložený papírovou utěrkou. Najednou je pak vložíme do kastrůlku s pomerančovou omáčkou a opatrně promícháme.
Podáváme s rýží. Na talířích zdobíme bílým sezamovým semínkem, pokrájenou naťovou cibulkou a kousky pomeranče s kůrou.

Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.