Přihlásit

Myslivecký den na Novojičínsku (Novojičínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Od desíti hodin se mohli návštěvníci seznámit s historií a současností sokolnictví, jehož Klub slaví letos 40 let od svého založení, a prohlédnout si mohli i loveckého dravce - orla skalního. Pak následovalo stručné přiblížení lovecké kynologie s předvedením několika loveckých psů různých plemen. V odpoledním programu si děti i dospělí mohli ověřit své lučištnické umění a střelecké schopnosti na vzduchovkové střelnici. Pro dospělé byla k dispozici především střelba na asfaltové terče - pro myslivce lovecké kolo a trap, kde také probíhala soutěž o hodnotné ceny; pro laickou veřejnost střelba na baterii, samozřejmě pod bedlivým dohledem zkušených lektorů. K zahnání hladu posloužily myslivecké speciality, zejména divočák na roštu a nezbytný srnčí guláš. Zpestřením programu bylo kolo štěstí, opět zásobené řadou cen. V duchu mysliveckých tradic celý myslivecký den provázela loveckými fanfárami dvojice trubačů. Poděkování patří všem, kteří se přičinili o přípravu a průběh mysliveckého dne, zvláště pak Mysliveckému sdružení Fulnecko, které připravilo příjemné prostředí, panu J. Markovi za zapůjčení střelnice a sponzorům, kteří hodnotnými cenami podpořili střeleckou soutěž.
Je jen škoda, že účast návštěvníků nedosáhla očekávání, organizátorům se bohužel nepodařilo zajistit počasí bez přeháněk.
Ivo Otáhal

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.