Přihlásit

Myslivci udělali dětem z domova radost (Noviny Region Havířovsko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

HAVÍŘOV (bm)
Sdružení havířovských myslivců uspořádalo pro děti z dětského domova Sluníčko zábavné a poučné odpoledne.

Akce se odehrávala v myslivně u Stružníku. Tam na děti a jejich vychovatele čekalo mnoho překvapení. "Jako první nám člen havířovských myslivců Bohuslav Muras, řekl co, si pro nás připravili a to už jsme věděli, že to bude moc pěkné," řekla ředitelka domova Ladislava Hilbertová.
Děti se seznámily s dvěmi různými střelnými zbraněmi, vzduchovkou a pistoli. "To byl pro ně opravdu zážitek, že si mohly vyzkoušet střelbu na terč a někteří měl i dobrou mušku. Na závěr jsme ani my vychovatelé neodolali využít této možnosti si ověřit, zda se nám to také jde," dodala Hilbertová.
Zajímavá byla i ukázka troubení, které vyjadřuje například začátek nebo konec honu. Své myslivecké dovednosti předvedl i lovecký pes. "Pan Muras nám ukázal, jak je jeho pes dobře vycvičen ve stopování. Dětem se moc líbilo, když mohly samy schovat aport v lese a pejsek ho vystopoval a donesl," doplnila ředitelka.
Myslivci si pro děti připravili také občerstvení a nechybělo ani závěrečné opékání párků. "To byla moc milá pozornost. Udělal se oheň, opékalo se a u toho jsme ještě poslouchali přednášku z myslivosti. Celkově to byl den, na který jen tak nezapomeneme a za který děkujeme," dodala Ladislava Hilbertová.

Foto - Děti střílely na terč a dovídali se spoustu zajímavých věcí.
Foto - BÁRA KELNEROVÁ

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.