Přihlásit

Mladí myslivci se ani chvíli nenudili (Hranický týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ani chvíli se na podzim nenudily děti z kroužku mladých myslivců, který funguje při Domě dětí a mládeže Hranice a OMS Přerov. V kroužku pracují nejen žáci základních škol, ale i předškoláci a následně i studenti středních škol, především gymnázia a Střední lesnické školy.
Hlavním cílem kroužku je jako každý rok pomáhat zvěři překonat nejhorší období roku. Děti přikrmují zvěř v období, kdy má horší možnost získat potravu. V letošním roce se děti opět snaží tento úkol maximálně splnit. Od září sbírají kaštany a ostatní krmivo pro zvěř. Ale nejen pracují, také se vzdělávají. Za vzděláním kromě pravidelné teoretické přípravy také jezdí na exkurze na vybrané ekologické a přírodovědecké akce.
Například 20. října se kroužek zúčastnil akce sokolníků u MS Troubky, kde jim sokolníci předvedli práci sokolů a nejpřírodnější způsoby lovu. O pár dní později, 25. října, kroužek zavítal na jižní Moravu, kde si děti prohlédly města Mikulov, Valtice, zámeckou záhradu v Lednici a kančí oboru v Břeclavi. Seznámili se s lužním lesem a přírodou.
Nyní se hlavně soustřeďují na přikrmování spárkaté zvěře, i přes nepochopení takzvaných ochránců přírody a vandalů.

Ing. Bohuslav Dvořák, CSc., vedoucí kroužku

Foto - Ilustrační foto

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.