Přihlásit

Policie zjišťovala, zda lovci nepili (Zlínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zlínsko
Na opilé myslivce se v sobotu zaměřila zlínská policie. Namátkové dechové zkoušky spolu s kontrolou zbraní a potřebných dokladů provedla hned na několika honech v regionu. Žádná pochybení však nezjistila. Jako první se uniformované návštěvy dočkalo v časných ranních hodinách třiadvacet nimrodů v Březnici na Zlínsku, kteří vyrazili na lov bažantího kohouta a predátorů, zejména lišek a kun. Akce je však nepřekvapila. "Kontroly jsou naprosto v pořádku. Když někdo zachází se zbraněmi, nemá požívat alkohol a má mít všechny doklady v pořádku," komentoval hospodář tamního mysliveckého sdružení Miroslav Ohnút. "Dodržování pravidel sledujeme celoročně i sami. Kontroly provádíme například při každé výroční schůzi, to znamená jednou za rok. Zjišťujeme, zda mají všichni zaplacené pojištění, v pořádku zbrojní průkazy nebo lovecké lístky. Nás taková policejní akce nezaskočí," zasmál se. Za poslední tři roky zkontrolovali zlínští policisté podle mluvčí Jany Bartíkové několik stovek myslivců v regionu. "Nezjistili jsme však žádný přestupek. To ale neznamená, že v kontrolách polevíme," řekla. Myslivci na honu hrozí v případě pozitivní dechové zkoušky tvrdé tresty. Na místě okamžitě přijde o zbraň, může dostat zákaz činnosti na dobu jednoho roku nebo také pokutu v řádu tisíců korun.

Foto - Pil? Myslivci z Březnice si před sobotním honem museli dýchnout. Policie si totiž přijela ověřit, zda nepili alkohol. Celkem zlínští strážci zákona o víkendu zkontrolovali asi 130 nimrodů.

Foto - Veronika Jurčová

(jur)

Vyšlo také v: Valašský deník

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.