Přihlásit

Policista nepytlačil, rozhodl soud (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bývalého zástupce šéfa bruntálské hospodářské kriminálky Stanislava Krykorku očistil ve čtvrtek Okresní soud v Brunátle od obžaloby, podle níž před pěti lety upytlačil ve Starém Městě jelena desateráka. Rozsudek zatím ještě není pravomocný.
 Náruživý myslivec Stanislav Krykorka podle obžaloby zastřelil, rozporcoval a pravděpodobně i spotřeboval více než stokilové zvíře v roce 2002. Měl ale propadlé povolení k lovu.
 "Podnětem k trestnímu stíhání bylo anonymní oznámení, které obsahovalo i fotografie, na nichž obžalovaný manipuluje s jelenem v garáži," řekl státní zástupce Alois Dlouhý. Protože od události do zahájení trestního stíhání uplynuly více než tři roky, byl už tehdy trestný čin pytláctví promlčen, a proto byl Krykorka obviněn z krádeže. Hodnota jelena byla vyčíslena na 25 tisíc korun.
 Soudkyně ve čtvrtek dospěla k názoru, že pro odsouzení není dostatek důkazů. Soud měl sice k dispozici i inkriminované fotografie, nicméně vůbec není jasné, kdy byly pořízeny.

Regionální mutace Právo - severní Morava

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.