Přihlásit

Šel na hon a popíjel, čeká ho pokuta a ostuda (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Židlochovice
Zahájit hon skleničkou něčeho ostřejšího již rozhodně nepatří k dobrému tónu. A může se to viníkům prodražit.
 Na vlastní kůži to pocítil padesátiletý muž z Pelhřimovska, který v sobotu vyrazil jako host na hon mezi Židlochovicemi a Blučinou na Brněnsku. "Policisté tam v polích střelce namátkově kontrolovali. Při dechové zkoušce muži naměřili 0,32 promile. Přestože od začátku honební sezony zkontrolovali už na pět set myslivců, tento muž je první s alkoholem v krvi," upozornil mluvčí policistů okresu Brno-venkov Aleš Mergental.
 Provinilý myslivec zaplatí za svůj přestupek nejvyšší možnou pokutu, tedy tisíc korun. Policisté mu zároveň zadrželi zbraň i zbrojní průkaz. Vyzvednout si jemůže až po zaplacení pokuty.
 "Maximální výši stanovili, protože muže zkontrolovali až po první leči. Pravděpodobně tedy v tomto stavu používal zbraň. Není to nijak vysoký výsledek, každá kapka alkoholu ale reakce střelce ovlivňuje," vysvětlil Mergental.
 Kromě pokuty bude mít hostující myslivec také "z ostudy kabát". Jeho kolegové si dávají dobrý pozor, aby na hon nevyráželi s alkoholem v krvi. "Dnes je samozřejmostí, že se na honech nepije," řekl Miroslav Hlásenský z Okresního mysliveckého spolku Brno-venkov.
 Potvrzují to i výsledky většiny policejních kontrol. Naposledy totiž přistihli policisté z Brněnska myslivce s alkoholem v krvi před dvěma lety.

Regionální mutace Mladá fronta DNES - jižní Morava

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.