Přihlásit

Ohaři znají svého přeborníka (Vysočina kraj)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Studenec (kid)
Německý krátkosrstý ohař George z Čeperáku s vůdcem Vladimírem Semerádem je na Vysočině nejlepší.

Prokázal to v třináctém ročníku všestranné soutěže ohařů Memoriál Josefa Venhody v myslivecké honitbě Studenec. Na vrcholnou kynologickou soutěž Vysočiny jsou vybíráni psi s nejlepšími výsledky z předchozích zkoušek. Letos bylo největší překážkou pro ohaře a jejich vůdce velmi nepříznivé počasí, kdy se po oba dny střídaly sněhové a dešťové přeháňky doplněné nárazovým větrem. O náročnosti soutěže svědčí i skutečnost, že z celkových 21 účastníků dokončilo všechny zkušební práce pouze 10 ohařů.
Josef Venhoda, na jehož počest byl Memoriál Josefa Venhody založen, stál u kolébky zrodu myslivecké společnosti. Byl předsedou Okresního výboru Českého mysliveckého svazu v Třebíči a členem ústředních orgánů mysliveckého svazu. Celým svým srdcem podporoval mysliveckou kynologii a byl celoživotním chovatelem ohařů a jejich výborným cvičitelem. Vzhledem k vysoké úrovni kynologie na Třebíčsku byla letos tato vrcholná kynologická soutěž uspořádána pod záštitou náměstka hejtmana Václava Kodeta a vítěz obdržel putovní pohár pro Všestranného vítěze kraje Vysočina," řekl měsíčníku Kraj Vysočina vedoucí krajského odboru lesního a vodního hospodářství a zemědělství Petr Bureš.

Foto - Vítěz s vůdcem Vladimírem Semerádem.
Foto - archiv kraje

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.