Přihlásit

Mezi myslivci se neztratí (Region Týdeník okresu Nový Jičín)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

FULNEK-DĚRNÉ (ipa)
Jedna žena se objevila v sobotu na honu v Děrném, místní části Fulenku.

Podle ní se ženě v kamizole říká myslivec. "Při nástupu nás ale oslovují dámo a pánové," pousmála se Jarmila Storzerová, která se myslivosti věnuje již nejméně deset let. Myslivost měli a mají v rodině. Otec než zemřel, byl myslivec, myslivcem je i manžel. "Myslivost se většinou dědí z jednoho na druhého," poznamenala Storzerová.
Střelba na živý terč v podobě zvěře jí prý nevadí a připadne ji normální. "Však je rovnoprávnost," podotkla s tím, že střílí brokovnicí i kulovnicí, která kope méně.
Na svém kontě už má řadu úlovků, některé parádní. "Srnu, srnce i prase už mám. Chybí mi daněk nebo jelen," řekla a upřesnila, že prase, které střelila letos, bylo její čtvrté, jednoho srnce měla medailového, což znamená, že jej ohodnotila myslivecká komise.
Na hony ale nemá moc času. "Třeba v prosinci před svátky moc nechodím a jindy taky každou sobotu nemůžu být pryč z domu. Ale jak člověk dostane chuť, čas si najde," uzavřela.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.