Přihlásit

Myslivci mají před Vánoci v lesích plné ruce práce (Znojemský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jihlava
O tom, že myslivost není pouhé střílení zvěře, svědčí nejeden myslivecký zvyk. K těm nejkrásnějším patří vánoční návštěvy lesa. V období před svátky mají strážci lesa plné ruce práce. "Zaměstnávají nás zloději stromků, běžkaři a víkendoví pejskaři," popsal myslivec Ondřej Holub. "V této době musíme víc než kdy jindy dbát na to, aby zvěř nerušili," přiznal. Čas zabere také nezbytné přikrmování. "I když právě není sníh, zavážíme jesličky senem a obilím, aby se zvířata udržela v kondici a dobře přezimovala," vysvětlil nimrod.
Řepkové lány ohrožují srnky. Teplé zimní počasí, které momentálně panuje, přináší starost o srnčí zvěř. "Díky vyšším teplotám řepka hodně vyrostla a stala se pro srny lákavou pastvou," uvedl myslivec Holub. "Poměr živin v této rostlině není ideální a zvířata se mohou snadno otrávit," popsal.

(smd)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.