Přihlásit

"Vlčí hlídky" se rozrostou o nové zájemce (Moje Ostrava)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ekologické Hnutí Duha pořádá již několik let školení dobrovolníků, kteří se chtějí zapojit do ochrany rysů, vlků a medvědů v Beskydech.

Ostrava, Beskydy
Školení je určeno novým dobrovolníkům, kteří střeží vzácné šelmy před pytláky. Poslední školení se uskutečnilo před v červenci, a protože o něj byl velký zájem a kapacita byla téměř okamžitě naplněna, rozhodli se organizátoři uspořádat další školení, které proběhne 14. až 16. prosince na Morávce. Takzvaných vlčích hlídek se může účastnit kdokoli - přijet lze na několik dní nebo třeba i na měsíc. Zájemci se mohou přihlásit na
www.selmy.cz. "Cílem setkání je seznámit nové zájemce s životem velkých šelem, s rozpoznáváním pobytových znaků, s metodikou monitoringu a ochranářskou problematikou. Během víkendu je připraven program v terénu i večerní přednášky a debaty s odborníky ze Správy CHKO Beskydy a také ze Slovenska," říká k akci Miroslav Kutal z Hnutí Duha. Vedle vytrvalého monitoringu se Hnutí Duha věnuje i osvětové práci v obcích a ve školách.

Foto - Vlci, rysové a medvědi se do našich hor vracejí jen s obtížemi, přestože místa vhodná pro jejich život stále existují. Hlavní překážkou stále zůstává ilegální lov, problémem je i destrukce biotopů a fragmentace krajiny. Ilustrační Foto - archiv

ŠÁRKA MRVOVÁ

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.