Přihlásit

Hejtmana pasovali na hasiče i myslivce (Liberecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rynoltice
Na čestného člena Sboru dobrovolných hasičů v Rynolticích na Liberecku byl včera s náležitou parádou pasován hejtman Libereckého kraje Petr Skokan.
Při pasování hasičskou sekerkou mu hasiči nasadili na hlavu skutečnou přilbu a přečetli mu desatero přikázání, jímž by se jako správný hasič měl řídit.
"Petr Skokan je vůbec prvním hejtmanem, který k nám do obce zavítal. Proto jsme ho přijali mezi sebe," vysvětlil starosta Rynoltic František Kačena.
V obřadní síni zdejšího obecního úřadu si Petra Skokana převzali myslivci. I ti jej s pomocí loveckého tesáku pasovali do jejich stavu.
Hejtman jako šéf bezpečnostní rady kraje místní hasiče pravidelně objíždí, včera se vedle Rynoltic ještě zastavil také v hasičském muzeu v Chrastavě. "Potěšilo mne to, přestože jsem samozřejmě věděl dopředu, co mne u hasičů i myslivců čeká," přiznal Petr Skokan.

ZUZANA MINSTROVÁ

Foto - SKOKAN HASIČEM. Starosta Rynoltic František Kačena (vlevo) společně s hasičem Vlastimilem Kvapilem pasují hejtmana Petra Skokana na čestného člena dobrovolných hasičů v jejich obci.
Foto - Deník/Petr Šimr

[V L T A V A+P N P R E S S+L A B E]

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.