Přihlásit

Útok medvěda na Slovensku (TV Nova)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moderátor
Dramatické chvíle prožili účastníci štěpánského honu ve velaské Belé na západě Slovenska. Zničehonic na ně zaútočil 150kilogramový medvěd. Než se ho podařilo myslivcům zastřelit, jednoho z nich pokousal. Podle zoologů se kvůli relativně teplé a deštivé zimě někteří medvědi už probudili a můžou útočit.

Autor
Toto jsou unikátní fotografie zachycující myslivce, který se snaží ubránit svého kolegu před 150kilovým medvědem, jak to jen jde. Tento muž doběhl kamarádovi na pomoc okamžitě, jakmile viděl, že pana Jozefa medvěd kouše a vleče po zemi.

Jozef Murgaš, napadený myslivec:
Ten medvěd mi rozřízl ruku.

Neuveden:
I kabát otrhal.

Jozef Murgaš, napadený myslivec:

Kabát. A to rozříznutí bylo jako hluboké.

Milan Hrubina, myslivec:
Já jsem vypálil ránu do vzduchu, ale už tu další ránu jsem stihl z metru, a to jsem asi minul, a vlastně on ten medvěd mě svalil na zem a zůstal jsem ležet.

Autor
Situace byla o to komplikovanější, že v lese bylo hodně myslivců.

Miroslav Kuchárik, myslivec:
Střelci nemohli střílet, neboť jsme byli v jedné řadě, takže bychom se postříleli navzájem.

Autor
Skolit medvěda se podařilo až třetímu muži, který doběhl na pomoc. Odborníci tvrdí: "Zima byla teplá a deštivá. Medvědi, kteří v těchto dnech mají spát, se vzbudili a budou mimořádně nebezpeční."

Miroslav Saniga, Ústav ekologie lesa SAV:
Ti medvědi nespí a tu zásobu tuku, kterou měli na celou zimu, akorát v tomto období se jim možná minula, když se pohybují venku, a budou velmi agresivní.

Milan Hrubina, myslivec:
Nerad bych to přál každému zažít.

Autor
Myslivec se dnes podruhé narodil. Kdyby v lese neměl kolegy, pravděpodobně by se sám nedokázal ubránit. Další medvěd přitom dnes honil člověka u Starých hor.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.