Přihlásit

Policie hledá viníka, který střelil myslivce brokovnicí (MF Dnes)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hluboká nad Vltavou - Šestapadesátiletého myslivce z Českobudějovicka zranil při honu na bažanty v Hluboké nad Vltavou výstřel z brokovnice. Nehoda se stala před deseti dny. Policisté ale stále neznají viníka nebezpečné střelby. Muž skončil v nemocnici s poraněním obličeje a oka.

"Zatím nemáme lékařský posudek. Původci střelby hrozí až rok vězení za ublížení na zdraví z nedbalosti způsobené porušením důležité povinnosti vyplývající z jeho postavení," uvedla policejní mluvčí Regina Tupá.

Hon myslivci uspořádali u golfového hřiště v lokalitě zvané U Jána, což je kousek od městské zástavby. Policisté na místě prověřili účastníky honu, zda nepožívali alkohol, ale nikdo předpisy neporušil. "Jen za tento rok podnikli policisté na Českobudějovicku dvanáct takových kontrol, ale bez pozitivních nálezů," poznamenala Tupá.

Zranění při honu v Hluboké je letos zatím jediné v kraji. V loňském prosinci postřelil myslivec svého kolegu broky do boku na Jindřichohradecku. Muž skončil v nemocnici na jednotce intenzivní péče.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.