Přihlásit

Myslivce zasáhly na honu dva broky, měl však štěstí (Kutnohorský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Malešov
Zranění levého ramene a tváře bez vážnějších následků utrpěl na druhý svátek vánoční na mysliveckém honu u Malešova pětapadesátiletý účastník této akce. Jak přesně k incidentu došlo a kdo byli jeho aktéři, to však zůstává obestřeno tajemstvím. "26. prosince ve 12.30 hodin došlo v katastru obce Malešov k postřelení muže dvěma broky," potvrdila mluvčí kutnohorské policie Vendulka Hanzlová. Jak dodala, na místě byla zároveň provedena dechová zkouška na alkohol. Její výsledek byl negativní. "Ano, stalo se tam něco takového, ale podrobnosti nemám. Údajně to byly odražené broky, které zasáhly jednoho z lovců, který se pohyboval v terénu," uvedl předseda Okresního mysliveckého spolku Kutná Hora Jaroslav Syrový. Ten podle svého vyjádření dokonce zná jména střílejícího i postřeleného, ale prozrazovat je nechce. "Nerad bych se k tomu vyjadřoval," řekl také Bedřich Hoferek, starosta Malešova a zároveň člen místního mysliveckého spolku. Jak však uvedl jiný zdroj blízký malešovským myslivcům, měl zraněným být nejmenovaný bývalý kutnohorský kriminální policista. "Dostal to brokem někam ke spánku, ale nic vážného to snad není a došlo jen ke škrábnutí. Taky měl poničené oblečení v ramenou a spálené termoprádlo a tak dále. V nemocnici kvůli tomu pobýval a zřejmě ještě je," uvedl zdroj. Pozoruhodná je také jeho informace o střelci. Mužem, z jehož zbraně střela vyšla, totiž měl být někdo z malešovských činovníků. "Věc je v šetření, čeká se na lékařské zprávy a další dokumenty," řekla Hanzlová. Případu se budeme nadále věnovat také na stránkách Kutnohorského deníku.

Foto - Zprávy o zranění myslivce na honu některým z kolegů se v celé republice objevují téměř s železnou pravidelností rok co rok.
Ilustrační Foto - Deník/David Taneček

ONDŘEJ DVOŘÁK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.