Přihlásit

Plesy otevřeli myslivci (Znojemské noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Znojmo
Tradičně mysliveckým plesem začala ve Znojmě v sobotu hlavní plesová sezona. Myslivci volí nejčasnější termíny proto, že hlavními lákadly tombol jejich plesů bývá zvěřina.
Kalendář plesů proti loňskému roku příliš změn nedoznal. K vrcholům sezony budou patřit reprezentační ples města a ples znojemské vysoké školy, na kterém vystoupí kapela Kryštof. Lákadlem bude patrně i ples dobšického Sokola.
Dobšičtí sportovci zdatně konkurují znojemským organizátorům už několik let. "Po třech letech jsme udělali dílčí změnu. Předchozí ročníky měly název rockový ples, v naší sokolovně hrál Katapult, Turbo a loni Kabát Revival. Letos zahraje Ivan Hlas," řekl šéf jednoty Bohumír Hamřík.
Pořadatelé chtěli opět získat známou rockovou kapelu. "Měli jsme v hledáčku Žlutého psa, ale pan Hejma musel odjet do Ameriky. Při hledání kapel jsme samozřejmě limitováni jak rozpočtem, tak velikostí podia," přiblížil Hamřík.
"V Dukle bude letos po mysliveckém šest dalších plesů. V posledních třech letech je to vždy podobné," vypočítala asistentka manažerky hotelu Veronika Ištoková.
Hotel chystá na příští pátek svůj ples, po něm budou akce křesťanských demokratů a policie. Vysoká škola naplánovala svůj ples na počátek února. Druhou plesovou sezonu zažije Althanský palác. "Oproti loňsku máme o jeden ples méně. Bude tu ODS a fotbalisté," řekl ředitel Luboš Doležal.
Třináctý reprezentační ples města Znojma se uskuteční šestadvacátého ledna v hotelu Prestige.
"Ples se letos ponese v rytmech swingu a bude na něm vyhlášena také znojemská osobnost roku. Role moderátora se ujme Jan Čenský," sdělila mluvčí znojemské radnice Denisa Šipošová.
Pro hotel Prestige to bude letos jediný ples. Připravuje se zde ale i masopustní rej.

MARTIN MOŠTĚK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.