Přihlásit

Skládky u Sulkova zmizí do konce února (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Líně-Sulkov
Dobrou zprávu nejen pro myslivce, ale pro všechny návštěvníky i uživatele lesů v okolí Sulkova má Obecní úřad Líně. Haldy plastových autodílů, polystyrenu, skla a dalšího odpadu, na něž upozornil i náš Deník, mají z lesa během ledna a února zmizet. S úklidem se oficiálně začalo včera, poté, co příjezdové cesty do lesa přehradily závory opatřené zámky. "Klíče od nich dostanou vlastníci a uživatelé pozemků a kromě nich budou k dispozici také složkám integrovaného záchranného systému, tedy hasičům a policii," uvedl starosta Líní Michal Gotthart.
Ten v článku z loňského července konstatoval, že obci se černé skládky, které "zdobí" především jednu z lesních cest, na vlastní náklady uklízet nechce. Podařilo se ale najít kompromis. "Protože je odpad částečně na našich pozemcích a částečně na pozemcích soukromé firmy, budeme se o náklady na jeho úklid dělit," pokračoval starosta s tím, že ho potěšilo, když plánovaný úklid podpořili i vlastníci okolních pozemků.
Skládek si všimne každý, kdo se vydá od hájovny U Fulínů hlouběji do lesa. Po okrajích cesty se nejprve povalují drobné odpadky vyhazované z aut, ale o kus dále už to vypadá jako na autovrakovišti. Úklid si také proto pochvalují samozřejmě i myslivci, kteří právě v tomto revíru působí. "Kdo by to chtěl odvézt, ten by musel mít tak čtyři nákladní auta," říkal vloni jeden z nich Milan Costenaro. "Za celé sdružení bych teď chtěl poděkovat líňskému obecnímu úřadu a hlavně panu starostovi za to, že se konečně něco děje. Až skládky zmizí, bude to výborné," řekl Deníku Costenaro včera.
"Udělali jsme jediný tah, který byl v našich silách, a teď zbývá jen čekat, jaký bude mít efekt. Jisté ale je, že odpad z těchto lesů zmizí do konce února," zakončil starosta.

Foto - ZÁTIŠÍ S PNEUMATIKOU. Tak by se dal nazvat snímek pořízený právě v sulkovských lesích.

Foto - Deník/Pavel Korelus

PAVEL KORELUS

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.