Přihlásit

Stíhán je zloděj i okradený (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kuriózní případ řeší svitavská policie. Vše začalo tím, že se do sklepa jednoho z bytových domů v Moravské Třebové vloupal 57letý recidivista z Ostravy a odnesl si odsud nejen čtyři demižóny slivovice, ale po vypáčení dřevěné skříně i majitelem legálně držené zbraně - kulovnici, opakovací malorážku a dvě brokovnice. Sedmašedesátiletému majiteli tím způsobil škodu ve výši téměř 50 tisíc korun.
 Zlodějíček byl však s pomocí všímavého muže ještě týž den policií dopaden a věci byly vráceny pravému majiteli. Recidivista byl policejním komisařem obviněn z trestného činu krádeže, poškozování cizí věci a nedovoleného ozbrojování, problémy se zákonem však neměl jenom on.
 "V průběhu vyšetřování totiž vyšla najevo skutečnost, že majitel zbraně nezabezpečil tak, jak mu ukládá zákon, tedy do uzamykatelné ocelové schránky nebo skříně. Sečteno a podtrženo - za porušení povinnosti držitele zbrojního průkazu hrozí nyní myslivci v přestupkovém řízení pokuta až do 15 tisíc korun," uvedla komisařka svitavské policie Martina Simonová.

Regionální mutace Právo - střední Čechy

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.