Přihlásit

Málo masa pro uprchlíky škodí zvěři (Lidové noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ochránci přírody varují, že se ve východní Africe znovu rozmáhá nelegální lov divokých zvířat. Na vině tentokrát ale nejsou jen pytláci, kteří zabíjejí zvířata kvůli kůži a rohům, ale i hladoví uprchlíci.
 Podle zprávy monitorovací skupiny Traffic, o níž informovala stanice BBC, je v uprchlických táborech v Tanzanii maso divoké zvěře běžnou součástí jídelníčku. Vtanzanských táborech žije odhadem na půl milionu lidí prchajících před konflikty ve Rwandě, Burundi a Kongu.
 Zpráva organizace uvádí, že uprchlíci loví v divoké přírodě, protože jim humanitární organizace nedodávají dostatek masa, tvrdí hlavní autor zprávy George Jamniya. "Humanitární agentury se obrací zády ke skutečné příčině pytláctví - nedostatku bílkovin z masa ve stravě uprchlíků."
 Nevládní skupina přiznává, že přesná čísla o rozsahu nelegálního lovu ve východní Africe neexistují. Úbytek divokých zvířat ale demonstruje na příkladu národního parku Burigi. Od příchodu uprchlíku z Rwandy se tam množství buvolů snížilo z 2670 kusů na 44, antilop koňských je místo 466 exemplářů 15 a zeber zůstalo z 6552 kusů 606.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.