Přihlásit

Agrární veletrhy obsadí brněnské výstaviště do posledního místa (Prosperita)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mezinárodní agrární veletrhy TECHAGRO, ANIMAL VETEX, SILVA REGINA se na brněnském výstavišti uskuteční od 6. do 10. dubna 2008. V současnosti je už zaplněno všech dvanáct pavilonů i veškerá volná plocha. Organizátoři předpokládají, že letos agrární veletrhy  opět předčí předešlé ročníky, a to jak v počtu vystavovatelů, tak i návštěvníků. Velký zájem také zaznamenává nový perspektivní obor veletrhu biomasa. Toto téma se v současnosti skloňuje nejen ve všech státech EU, ale v celém světě.

Převážná část návštěvníků přichází na tyto veletrhy získávat informace o nových technologiích, zajímají se o novinky v technice, například ve sklízecích mlátičkách, traktorech a lesnické technice. Získávají též informace o nových chovech hospodářských zvířat, s čímž souvisí i nabídka techniky a krmiv. Tomuto tématu se tradičně věnuje Animal Vetex. Novinkou je i minifarma s miniaturními koňmi a ovečkami s programem pro nejširší veřejnost. Na přípravě doprovodného programu se podílí Ministerstvo zemědělství ČR, jehož hlavními tématy jsou "Biomasa jako obnovitelný zdroj energie" a "Rozvoj venkova". Obě témata patří mezi problematiky, kterými se v současné době MZe i Evropská unie intenzivně zabývají. Otázky dotací ze státního i evropského rozpočtu patří totiž mezi klíčové faktory ovlivňující zemědělskou politiku na daný rok. Pro veřejnost je určen doprovodný program veletrhu Silva Regina, zahrnují i speciální výstavu mysliveckých potřeb, zbraní a trofejí.

více informací na www.techagro.cz

(tz)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.