Přihlásit

Vandalové v lese (TV Prima)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moderátor
Neuvěřitelná bezohlednost panuje v lesích na Bohumínsku.vandalové tam ničí zázemí pro lesní zvěř. Myslivci jsou bezradní, vandalové tam totiž řádí v odlehlých místech, která nejsou lidem na očích.

Autor
Rozbité krmelce, zničené posedy, zdevastované zásypy. S těmito nešvary se myslivci potýkají delší dobu.

Eduard Březný, Myslivecké sdružení Bohumín:
Teď je ale situace nejhorší. Měli jsme tu krásný jesličky pro zvěř, kterou jsme krmili, tak nám podpálili seno pro tu zvěř. Kolem 20 žebříků je postavených, kterých je dneska zničených, rozbitých, rozkradených, případně spálených, bo tady dělajů ohniště.

Autor
Škody jdou do desetitisíců korun. Letos má zvěř štěstí, zima je mírná. V opačném případě by bylo hůř.

Jan Zikeš, Myslivecké sdružení Bohumín:
Zvlášť, když je dejme tomu půl metru, metrová pokrývka sněhu. Tak ta zvěř už si nic nevyhrabe. Opravdu je odkázaná jenom na to, že přijde k tomu krmelci, najde tam seno, najde tam oves, najde tam kaštan, žalud.

Autor
Problém netrápí jen Bohumínsko. Vandalové řádí prakticky na celém území Moravskoslezského kraje i v sousedním Polsku. Pokud uvidíte někoho, kdo ničí lesní zázemí, nahlaste ho policii. Vzkazují myslivci.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.