Přihlásit

Myslivcům letos vadí, že nenapadl sníh (Strakonický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Strakonicko
Myslivecká sdružení vyčkávala na sníh, protože bylo třeba podat léčivo - cermix - proti střečkovitosti, které se přidává spolu s potravou do krmelců.
Sněhová pokrývka totiž zaručuje, že se vyhládlá zvěř stahuje ke krmelcům a tak léčivo přijme. "Letos jsme museli provést aplikaci i přesto, že sníh není, protože dodavatel léčivo zavezl všem sdružením," řekl za Okresní myslivecký spolek ve Strakonicích Luděk Bělohlav. To, že sníh není, zvěř si hledá potravu ve volné přírodě a nejde ke krmelcům, může způsobit, že aplikace léčiva nebude stoprocentní.
Střečkovitost je parazitární onemocnění zvířat způsobené larvami much - střečků. Týká se především spárkaté zvěře, ovcí, skotu a koní. Léčivo se podává mimo období lovů, protože maso zvěře není v té době vhodné ke konzumaci.

(sp)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.