Přihlásit

Zima ztratila sílu. Začíná jaro! (Aha!)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

PRAHA (frr) - Zima končí! Sluníčko má stále větší sílu a podle myslivců začíná rozmnožování zajíců, což je údajně důkazem nastávajícího jara. Meteorologové včera vydali měsíční předpověď počasí a z ní vyplývá: bude tepleji než jindy!

"Současné dny jsou teplejší, než je dlouhodobý průměr. Poslední únorová dekáda bude však chladnější," říkají meteorologové. Právě koncem února by měl nastat poslední záchvěv letošní krátké a mírné zimy."Leden byl téměř stejně teplý jako loňský listopad, přestože normálně mívá leden skoro o pět stupňů nižší průměrnou teplotu," uvádějí meteorologové na příkladu nadprůměrné teploty. A jak bude dál? Sluníčko prohřeje vzduch na příjemné jarní teploty, které se budou pohybovat kolem 3 až 8 °C, na počátku března se vyšplhají k 9 °C.

Předpověď do 10 března

 11.-20. února: Převážně polojasno, ojediněle slabé srážky. Nejnižší noční teploty mají být mezi 0 až -10 °C, denní teploty by měly být 3 až 8 °C.

 21.-29. února: Polojasno až oblačno, místy postupně na většině území s deštěm nebo deštěm se sněhem, na horách sněžení. Noční teploty od 1 do -5 °C, nejvyšší denní 2 až 8 °C.

 1.-10. března: Polojasno, místy se srážkami. Noční teploty 2 až -4 °C, denní 3 až 9 °C.

Jak bude do neděle?

 Dnes: Polojasno, noční teploty -1 až -5 °C, denní 4 až 8 °C.

 Úterý: Polojasno až oblačno, na severovýchodě ojediněle přeháňky, na horách sněžení. Noční teploty 0 až -4 °C, denní 3 až 7 °C.

 Středa: Polojasno až oblačno, na severovýchodě a východě přeháňky, nad 500 m sněžení. Noční teploty -1 až -5 °C, denní 2 až 6 °C.

 Čtvrtek až neděle: Polojasno až jasno. Noční teploty -1 až -6 °C, denní 1 až 6 °C.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.