Přihlásit

Děčínský soud myslivce osvobodil (Českolipský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Děčín
Osvobozujícím rozsudkem děčínského soudu skončil případ zastřelení dvou volně pobíhajících psů.
Šlo o rotvajlera a jezevčíka, které v katastru děčínské místní části Lesná před více než dvěma roky výstřely ze své kulovnice usmrtil tehdy třicetiletý myslivec z Prahy.
"Viny jsem ho zprostila proto, že v popisu celé kauzy a řadou svědeckých výpovědí se potvrdily obavy obžalovaného o život. Rotvajler patří mezi plemena, která podle posudku soudního znalce v chovu psů dokážou nebezpečně zaútočit," vysvětlila zproštění obžaloby děčínská soudkyně Hedvika Kolářová.
Obžalovanému myslivci v případě prokázaného způsobení trestného činu poškozování cizí věci hrozily až dva roky vězení. Této hrozby na dvouletý trest ho děčínský soud svým rozsudkem nyní zbavil.
Majitelky zastřelených psů se také domáhaly finanční náhrady.
Tuhle povinnost ale právě na základě osvobozujícího verdiktu soud střílejícímu myslivci ze zákona stanovit nemohl.
Vymáhání škody by se tak muselo stát záležitostí nového soudního sporu, kterým by se zabýval civilní a nikoli už trestní senát.

JOSEF SUK

Vyšlo také v: Děčínský deník

[V L T A V A+P N P R E S S+L A B E]

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.