Přihlásit

Být myslivcem chtěla roky (Břeclavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Udělat si zkoušky z myslivosti plánovala už asi patnáct let. V sobotu se jí sen konečně splnil. Renáta Hasilová z Valtic byla jednou ze tří žen, které v sobotu skládaly zkoušky spolu se svými mužskými kolegy.

"Ke zvířatům mám velice blízko. S manželem myslivcem máme pět pejsků s loveckými zkouškami, navíc jsem vystudovala zootechniku. Teď, když už nám odrostly děti a je čas chodit ven i bez nich, jsem si řekla, že si zkoušky z myslivosti dodělám," snaží se důvod přiblížit Hasilová.

Nejtěžší ze sedmi okruhů otázek podle ní byla paradoxně právě zoologie a lovecké střelectví. "Bylo toho opravdu hodně, navíc zbraně jsou mi trochu vzdálenější. Ale myslím, že zkoušející s námi měli docela slitování, takže jsem zkoušky zvládla," dělí se o radost Hasilová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.