Přihlásit

Čtyřkolkáři drancují lesy u Dolní Poustevny (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lesy v okolí Dolní Poustevny na Šluknovsku trpí pod víkendovými nájezdy skupin agresivních řidičů na čtyřkolkách. Takzvané čtyřkolky jsou v současné době velkým hitem a pořizuje si je čím dál tím více lidí. Své nové stroje potom prohání po lesích, což nelibě nesou především lesníci.

"Velký hluk a neohleduplná jízda na čtyřkolkách mimo lesní cesty poškozuje přírodu a plaší zvěř," říká rozzlobeně myslivec Břetislav Jemelka, kterého skupinka šílených jezdců v lesích u Dolní Poustevny začátkem února dokonce přímo ohrožovala.

"Chtěl jsem je zastavit, ale rozjeli se přímo proti mně. Kdybych neuskočil, klidně by mě srazili," popisuje agresivitu řidičů silných strojů myslivec, který podle jeho slov za 35 let nic podobného nezažil. "Na policii jsem incident ani neohlásil, bylo by to zbytečné, protože všichni měli na hlavách helmy a jejich stroje neměly poznávací značky," dodává zklamaně Jemelka. Podle něj se dá tento problém jen velmi těžko řešit. "Na tak silných vozidlech jsou prakticky nepolapitelní. Pamatuji si, že jsme v minulosti v našem revíru měli problémy s mladíky na malých motocyklech, ale ti jezdili pouze po lesních cestách.

Zatímco čtyřkolka se dostane prakticky úplně všude a zůstává po ní doslova spoušť," vysvětluje dlouholetý myslivec, podle kterého je jen otázkou času, kdy bezohlední jezdci v lese zraní nějakého návštěvníka.

Podle mluvčího děčínské policie Ladislava Cvika policisté do této doby oficiální stížnost nebo oznámení od veřejnosti v tomto směru neevidují. "Preventivně se ale zaměříme na kontrolu vjezdů do lesa v okolí Dolní Poustevny, ale i dalších míst, kde mohou motorkáři jezdit," uvedl policejní mluvčí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.