Přihlásit

Ad.: Norování není zábava, vydaný dne 19. února 2008 (Novojičínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nechci se vyjadřovat ke kontaktnímu norování samotnému, nejsem myslivec, abych mohla problematiku objektivně soudit. Nicméně, ráda bych se vyjádřila k výroku pana Kužílka, předsedy Mysliveckého sdružení Šenov, kterým právě nezbytnost norování hájí. Jde mi o tento výrok: "... Právě liška je jedním z největších přenašečů nemoci vztekliny, která je velice nebezpečná. Norování proto není zábavou, ale je to odpovědná součást mysliveckého výcviku."

Pokud tedy pro myslivce opravdu není norování zábavou a v podstatě ho dělají jen proto, aby nás občany uchránili před nebezpečím vztekliny, pak je jistě potěší, že si v tomto směru mohou dát "voraz". Je s podivem, že se panu Kužílkovi, jako předsedovi mysliveckého sdružení, dosud nedonesla informace, že v ČR nebyl již od roku 2003 registrován žádný pozitivní nález vztekliny a z těchto důvodů byla v roce 2004 ČR prohlášena za stát bez výskytu vztekliny. Nic proti regulaci počtu lišek, ale pro obhajobu svého počínání by měli myslivci používat pravdivé argumenty a nehrát na emoce lidí. Jinak si svou pověst u veřejnosti rozhodně nevylepší!

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.