Přihlásit

Žhář zapálil už tři posedy (Břeclavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Louka
Naposledy koncem minulého týdne se naskytl myslivcům v Louce na Hodonínsku smutný pohled. Někdo jim touž potřetí zapálil posed. Škody činí více než dvacet tisíc korun. Mnohem víc jsou ale myslivci smutní z toho, že se někdo k takovému činu vůbec odhodlal.
"Pod posedy skladujeme suchou jetelinu, se kterou krmíme zvěř. Ten, kdo ji zapálil, věděl, že shoří i kazatelna. Není to shoda náhod, ale promyšlené založení požáru," řekl předseda Mysliveckého sdružení Volavec z Louky Josef Náhlík. Podle něj je nový posed vyjde na osm tisíc korun. "Zvažujeme, že ty nové necháme pojistit. Jsou to další peníze, které jsou potřebné jinde, ale nedá se nic dělat," podotkl.
Přestože jsou někteří z místních přesvědčení o úmyslu, netuší, kdo za požáry stojí. Proto myslivci podali trestní oznámení na neznámého pachatele a vypsali také odměnu za informace, které by pomohly vandala dopadnout. "Zatím jsme nerozhodli, zda bude odměna finanční, anebo v naturáliích," dodal Náhlík.
Smutná je z požárů i starostka Louky Anna Vašicová. "Nerozumím, proč někdo jedná takovým způsobem. Pokud mu něco vadí, může přijít a rozumně si promluvit. Řešení se najde vždy," uvažuje Vašicová.
Podobný případ myslivci nezaznamenali ani v okolních obcích. Většinou zlobí děti, které myslivcům rozbijí okno anebo počmárají stěny.

(lip)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.