Přihlásit

Lístky vydávají jen občas (Noviny Region Havířovsko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

HAVÍŘOV (lp)
Zájemce o udělení loveckého lístku havířovský magistrát registruje jen sporadicky.

"Za loňský rok bylo vydáno odborem životního prostředí pouze 12 loveckých lístků, a to nejčastěji na dobu neurčitou. V roce 2006 to bylo ještě o dva méně," řekla mluvčí havířovské radnice Jana Pondělíčková.
Udělení loveckého lístku je základní podmínkou pro oprávnění k lovu. Všechny potřebné náležitosti pro jeho vydání jsou stanoveny zákonem o myslivosti a vyhláškou Ministerstva zemědělství.
Správní poplatky za lovecký lístek jsou na havířovském magistrátu rozděleny podle délky platnosti lístku. "V případě platnosti na jeden den je poplatek třicet korun. Na pět dní stojí padesát, na třicet dní 70, na půl roku 100 a na celý rok 150 korun. Největší zájem je o ty na dobu neurčitou, které vyjdou lovce na rovný jeden tisíc korun," upřesnila sazby Pondělíčková.
Druhy loveckých lístků se dělí na lístky pro české občany, pro posluchače odborných škol, pro myslivce a lesníky z povolání a pro cizince. Získat oprávnění k lovu může osoba starší šestnácti let, se způsobilostí k právním úkonům a s dokladem o složení zkoušky z myslivosti.

Foto - Havířovská radnice vydá ročně kolem deseti nových loveckých oprávnění.
ilustrační Foto - ARCHIV

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.