Přihlásit

Lesní pedagogika na České lesnické akademii Trutnov (Krkonošský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Již druhým rokem trvá spolupráce České lesnické akademie v Trutnově se Základní školou Velké Svatoňovice v rámci lesní pedagogiky.
Jejím cílem je naučit děti vnímat přírodu formou prožitkových programů, které jsou pro každé roční období připravovány.
Letošní čtvrťáci absolvovali projekt "LES", ohlasy a zájem dětí i pedagogů jim byl velkou odměnou, byli oceněni i odborníky na setkání s hradeckými lesníky. Před maturitou předali pomyslné žezlo spolupráce s veřejností mladším ročníkům. A ti se svého úkolu zhostili na jedničku. Trubači 1. A třídy přivítali žáky před školou a pozdravem "Lesu zdar". V úvodní společné části vyslechli žáci akustické projevy zvěře, největší ohlas měl ryk jelena, ve skupinách je studenti seznamovali při skládání obrázků s mysliveckou mluvou, odpovídali na všetečné dotazy. Venkovní část vyplnili studenti 2. B třídy pohybovými a postřehovými hrami, skládáním obrazů z přírodnin a závěrečnou poznávací soutěží. Těšíme se na další setkání.

Text a Foto - M. Kábrtová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.