Přihlásit

Zámek patří loveckým trofejím (Bruntálský a krnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nový Jičín
Daňčí, srnčí, jelení či mufloní trofeje z loňské sezony nabízí formou výstavy až do konce března v novojičínském Žerotínském zámku myslivci. "Pro jednotlivé druhy zvěře máme stanovena kritéria. Podle trofeje se posuzuje kvalita zvěře. Hodnotíme, zda byl lov proveden správně, a nezohledňujeme jen hmotnost úlovku," uvedl Karel Krečmer, předseda komise Okresního mysliveckého spolku v Novém Jičíně. Podle Krečmera myslivců postupně ubývá. "Okresní svaz má okolo jednoho tisíce členů. Počet nově příchozích je rok od roku jiný. Zatímco loni se hlásilo do spolku deset lidí, letos jich bylo dvacet," prozradil Krečmer, kterého jako myslivce nejvíce trápí pytláci a neukáznění motorkáři. "To je hotové neštěstí. Tito lidé jsou nepolapitelní, často jezdí i po lesních cestách a plaší zvěř," dodal Lovecké trofeje, které jsou doplněny o výstavu bahňáků a brodivých ptáků, hodnotí lesní hospodář novojičínské radnice Jiří Schindler velmi pozitivně. "Preparovaná zvěř se mi líbí, pokud není zdeformovaná a je provedena odborníkem. Je přínosem zejména pro děti. Ty se v otevřené přírodě se zvěří nesetkají, protože tráví čas často u počítačů. A vidět takového muflona venku volně, je už pomalu vzácnost," doplnil Schindler.
 
Foto - TRUBAČI Okresního mysliveckého spolku v Novém Jičíně nechyběli v Žerotínském zámku na slavnostním otevření přehlídky loveckých trofejí za loňský rok.
Foto - Deník/Ellen Weissbrodová

(ela)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.