Přihlásit

Zachráncům zvířat hrozí pokuty (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Poslanci v úterý nepřehlasovali prezidentské veto zákona na ochranu zvířat proti týrání. Důvodem byl paragraf obsahující možnost kontaktního norování při výcviku loveckých psů.
 Novela měla ale také určit právní postavení záchranných stanic pro chráněné volně žijící živočichy, kteří se zraní. Jejím zamítnutím tak nyní komukoliv za záchranu zraněného zvířete teoreticky hrozí pokuta.
 "Od počátku března tohoto roku je zachraňování handicapovaných zvířat velkého množství druhů nelegální. Kdo zvíře zachrání, poruší zákon a může mu hrozit pokuta," uvedl ředitel Českého svazu ochránců přírody Petr Stýblo.
 Podle něj je to kvůli tomu, že Sněmovnou neprošla novela "týracího zákona", která obsahovala právní úpravu záchranných stanic. "Nebýt iniciativy mysliveckých poslanců, kteří tam vpašovali kontaktní norování, nebyl by problém," dodal Stýblo.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.