Přihlásit

Vysočina uspořádala seminář o mysliveckém hospodaření (Webreporter.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

JIHLAVA (WR)
V sídle Krajského úřadu Vysočiny se uskutečnil pod záštitou Václava Kodeta, náměstka hejtmana kraje Vysočina, bezplatný seminář zaměřený zejména na problematiku finančních příspěvků na činnosti mysliveckého hospodaření a veterinární problematiku v oblasti myslivosti.

"Kraj Vysočina chápe podporu provozování činností v myslivosti jako důležitý nástroj a způsob pomoci uživatelům honiteb v jejich prospěšné práci. Proto byl také tento seminář zorganizován. Cílem bylo seznámit co nejširší okruh myslivců s podobou stávajících pravidel Ministerstva zemědělství ČR, podle kterých jsou příspěvky poskytovány," sdělil při zahajovacím proslovu náměstek Kodet.

Poté následovala další část v programu semináře, a to informace o možnostech poskytování finančních příspěvků na vybrané činnosti mysliveckého hospodaření. K této problematice poskytování příspěvků vystoupil s podrobným vysvětlením jednotlivých dotačních titulů Jiří Bartoš, vedoucí oddělení lesního hospodářství a myslivosti. K tématu bylo hodně dotazů, na které účastníkům semináře přednášející kvalifikovaně odpovídali. Vystoupil i zástupce Krajské veterinární správy Jiří Šulc, který přítomné seznámil s aktuálními informacemi v oblasti veterinárních opatření, která se týkají mysliveckých činností v honitbách.

V další části semináře přednesl velmi zajímavý příspěvek týkající se zásad průběrného odlovu srnčí zvěře Josef Drmota, autor známý z mysliveckých publikací. "Pracovníci oddělení lesního hospodářství a myslivosti v loňském roce odvedli velký kus práce. Díky dobré informovanosti se povedlo oproti roku 2006 v roce 2007 zúřadovat přibližně sedmkrát větší objem financí. Proto chceme v odborných seminářích i nadále pokračovat a tím přispět k zlepšení myslivosti v kraji Vysočina," řekl závěrem Petr Bureš, vedoucí odboru lesního a vodního hospodářství a zemědělství. Více informací podá Petr Bureš na telefonu 564 602 204.

Připojený graf ukazuje podíl krajů na využívání finančních příspěvků.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.