Přihlásit

Myslivecká komise hodnotila trofeje vloni ulovené zvěře (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Uherské Hradiště
Hodnocením osmi stovek trofejí spárkaté zvěře a šelem, které vloni ulovili příslušníci Hubertova cechu - myslivci - v honitbách okresu Uherské Hradiště, se po tři dny až do včerejška zabývala sedmnáctičlenná komise mysliveckých odborníků. Rukama odborných komisařů prošlo paroží jelenů, daňků, srnců, toulce muflonů, zbraně kňourů a lebky lišek obecných a jezevců lesních. "Předmětem komise bylo posoudit stav zvěře v okrese v duchu chovatelských zásad a tradic. Odlov zvěře daňčí, jelení a srnčí byl loni na stejné úrovni jako v roce 2006, k mírnému poklesu v odlovu došlo u drobné zvěře. Ve srovnání s rokem 2006 došlo vloni k mírnému nárůstu černé zvěře," naznačil předseda hodnotitelské komise Petr Šimčík. Trofeje spárkaté zvěře byly hodnoceny podle mezinárodní dohody CIC. Zatímco k medailovým hodnotám se při loňském posuzování trofejí nepřiblížil žádný ulovený jelen, a to ještě chovný, po letošním posuzování se mohl jeden z nimrodů radovat. "Jméno lovce, který pod Javořinou v Bílých Karpatech ulovil jelena, oznámíme až při chovatelské přehlídce v Nivnici. Tam se budou těšit pozornosti i zlaté trofeje muflonů, srnců, ale zejména daňků. Jeden z nich byl uloven v oboře Topolka Topolná, druhý pak byl odloven ve volné honitbě Korytná. Dá se předpokládat, že toto daňčí paroží bude zařazeno mezi deset nejlepších trofejí této zvěře ulovené ve volné honitbě v historii České republiky," domnívá se Petr Šimčík.

Foto - ZLATÝ DANĚK. Vloni byl uloven ve volné honitbě Korytná. Zleva členové hodnotící komise Blahušek, Beníček a Šimčík.

Foto - Zdeněk Skalička

(zs)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.