Přihlásit

Projekt Les ve škole - škola v lese zaujal žáky ve Stupně (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Celorepublikový projekt Les ve škole - škola v lese oslovil i žáky stupenské školy. V rámci projektu environmentální výchovy na škole plní žáci úkoly také venku v přírodě.
"Vezměte si teplé oblečení, ráno bude chladno," dozvěděli se žáci 4. třídy od paní učitelky Věry Valentové. Společně totiž podnikli ve čtvrtek 6. března přírodovědnou vycházku do okolních lesů.
Paní učitelka připravila exkurzi spolu se členy mysliveckého sdružení Vranovice, kteří ochotně vyprávěli dětem o životě zvěře v lese.
Myslivci jim půjčili dalekohledy, aby mohli všichni pozorovat okolní krajinu i pasoucí se srny. Žáci cestou zdolávali různé přírodní překážky a zahrnovali průvodce svými dotazy.
Velmi příjemným zpestřením bylo opékání špekáčků. Myslivci dětem obstarali občerstvení a připravili ohniště.
Po vydatné svačině žáci určovali druhy stromů a podle obrázků lesní živočichy.
Cestou zpět si ještě prohlédli několik krmelců a dozvěděli se o způsobu přikrmování zvěře v zimě.
Velký dík patří panu Kozákovi a panu Celinovi za vzorně připravenou trasu a zajímavé povídání.
Vycházka mezi stromy se všem moc líbila a členové mysliveckého sdružení se s dětmi domluvili, že spolu podniknou další výpravu v dubnu v rámci Dne Země.

Foto - Ilustrační foto

Zaslala V. Faitová, ZŠ a MŠ Stupno

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.