Přihlásit

Nimrod zbil tyčí koledníky, jejich otce postřelil (Pražský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Louny
Plno otazníků je kolem pondělní velikonoční bitky v Blažimi. Potyčkou, při které bylo pět lidí zraněno, jeden dokonce postřelen, se stále zabývají kriminalisté.
Bitka začala v pondělí v půl jedné odpoledne přímo ve vsi. Místní podnikatel a myslivec Josef Nevečeřal zjistil, že mu někdo z hodovníků ukradl tři kartony piv a peníze, a chtěl si na vlastní pěst najít zloděje. Když narazil na skupinku mladých lidí, které považoval za zloděje, strhla se rvačka. Podle zmlácených na ně podnikatel zaútočil železnou tyčí.
Po návratu domů ho vyhledal otec jednoho ze zbitých. Chtěl znát důvod jeho hrubého jednání. "Místo odpovědi vystřelil. Tak jsme ho odzbrojili," líčí Norbert Lakatoš. Josef Nevečeřal však celou událost popisuje jinak. "Otevřel jsem dveře a v baráku bylo najednou osm lidí. Povalili mě a pistole, kterou jsem měl za pasem, vypadla. Pak jsme se o zbraň začali přetahovat a ona vystřelila," tvrdí.
Podle něho vypadala jinak i bitka na návsi. "Viděl jsem, jak ten zloděj pije moje pivo. On se ke mně rozběhl, tak jsem ho praštil. Navíc mi ukradli patnáct tisíc," řekl muž. Podle něj půjde pravda alespoň ohledně střelby zjistit rychle. "Mám v domě kamery," dodal.

MONIKA PROCHÁZKOVÁ

Fotogalerie na: www.denik.cz/hodovacka

Vyšlo také v: Benešovský deník, Boleslavský deník, Kladenský deník, Kolínský deník, Kutnohorský deník, Mělnický deník, Nymburský deník, Příbramský deník, Rakovnický deník

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.