Přihlásit

Myslivcům udělí šestnáct medailí trofejím zvěře (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kroměřížsko
Srnčí trofej přesahující sto čtyřicet sedm bodů ulovená Josefem Tesákem z Litenčic - to je nejlépe ohodnocený úlovek z uplynulé myslivecké sezony na Kroměřížsku, který zároveň získal zlatou medaili. Hodnotitelské komisi, která byla jmenována pověřenými obcemi, jimiž jsou Kroměříž, Bystřice pod Hostýnem a Holešov, letos prošly rukama stovky trofejí zvěře. Medaile si přitom rozdělí šestnáct nejlépe ohodnocených srnčích úlovků. "Zlatou získal zmíněný nejsilnější srnec z Litenčic, stříbrná medaile pak byla udělena za dalších šest srnců a bronzová za devět," vypočítal předseda hodnotitelské komise Jan Černošek. Podle něj tříčlenná rada podle přísných kritérií posuzovala trofeje daňčí, jelení a mufloní zvěře. "Komise rozhodovala o přidělení chovnosti, kterou představuje zelený bod, a o nesprávné střelbě, za kterou se uděluje červený puntík. V případě té druhé možnosti pak byla zvěř ulovena nesprávně, neměla být tudíž ještě zastřelena," vysvětlil Černošek. O výsledku pak komise informovala pověřené obce, které případné nesrovnalosti prodiskutují se svými hospodáři. Přehlídka mysliveckých trofejí z loňské lovecké sezony se koná už za tři týdny ve Vítonicích.

Foto - NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ. Předseda hodnotitelské komise Jan Černošek drží trofej srnce, kterého ulovil litenčický myslivec. Úlovek získal zlatou medaili.

Foto - Deník/Jarmila Kuncová

JARMILA KUNCOVÁ

Vyšlo také v: Valašský deník

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.