Přihlásit

Zaostřeno na lovecké zbraně (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na mezinárodním lesnickém a mysliveckém veletrhu SILVA REGINA návštěvníci tradičně uvidí každý den přehlídky oblečení především pro lesníky, nimrody, ale též pro cestovatele i sportovce.
Z nových uniforem si zájemci prohléd nou 23 originálních lesnických uniforem současných šlechtických rodů, například Lobkowitzů, Kolowratů, Liechtensteinů apod. Raritou bude kostýmek hraběnky Coloredo-Mansfeldové, která si potrpí na stejnokroje ladící s personálem. Hraběnka v současnosti usiluje o navrácení svých majetků v ČR.
Stále větší oblibě se těší lovecké zbraně, střelivo a optika. Z českých výrobců se představí zbrojovka Uherský Brod, Meopta Přerov a Sellier Bellot zVlašimi. Poslední ze jmenovaných firem připravuje rovněž prodejní expozici střeliva. Raritou v expozici historických zbraní budou zbraně z produkce známého rodu puškařů Kuchenreuterů.
 Zajímavá bude také výstava uměleckých rytin chladných a palných zbraní od Alexandra Pospíšila (rytec roku 2003) a špičkového výrobce nožů Lubomíra Maděryče, prezidenta Asociace nožířů.
 Překvapení pro návštěvníky připravuje Škoda Auto, k vidění budou speciální vozy pro lesníky a myslivce. Škoda Octavia combi s pohonem 4x4 a s motorem 1,9 TDI patří mezi evropskou špičku. Je vybavena koly Proteus z lehké slitiny, tedy širšími pneumatikami, vyjímatelná plastová vana je vhodná pro převoz zvěřiny. Pro lesní hospodáře je zejména určena Škoda Octavia Soud (4x4, 2,0 TDI), totéž platí o vozidle Škoda Praktik s velkým nákladovým prostorem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.