Přihlásit

Policisté „ulovili” pytláky (Brněnský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bílovice nad Svitavou/ Muži, kteří klidně a potichu seděli v sobotu odpoledne na břehu řeky Svitavy v Bílovicích nad Svitavou na Brněnsku, vypadali jako rybáři. K tomu, aby mohli chytat ryby, neměli ale potřebné povolení. Byli to totiž pytláci.

„To, že nemají rybářské lístky, zjistil člověk z rybářské stráže, která kontroluje rybáře na břehu řeky Svitavy. Zavolal policisty a ti na místě zadrželi čtyřiačtyřicetiletého muže a jeho o deset mladšího kamaráda i s pruty a igelitkou, v níž byla čerstvě zabitá ryba,” řekl mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental. Oba pytláci jsou teď podezřelí z pytláctví. Trestní zákon za to v některých případech ukládá trest až dvou let vězení. Policisté pytláky vyslechli a po sepsání protokolu pustili. Vyšetřovat je budou dál na svobodě.

S rybáři-pytláky se policisté na Brněnsku potkávají několikrát za rok. Kromě pytláků, kteří loví načerno pro maso nebo trofeje, se policejní komisaři setkávají čas od času i s pytláctvím u myslivců.

Duo rybářů, které policisté přistihli, jak pytlačí u řeky Svitavy, přesto patří mezi první letošní „úlovky” policistů na Brněnsku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.