Přihlásit

Rokycanští sokolníci bilancovali v Drozdově (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Drozdov
V klubovně Mysliveckého sdružení Holý vrch v Drozdově se sešli členové rokycanského sokolnického střediska. Na programu totiž měli hodnocení uplynulého roku plného práce na rozvoji tohoto způsobu lovu.
"Úvodního slova se ujal vedoucí střediska Jan Kumbera, který zhodnotil práci seskupení a připomněl i průběh úspěšných akcí," informoval nás o průběhu šéf ochránců přírody Pavel Moulis, který obdržel ocenění za propagaci sokolnictví. Kromě individuálního výcviku dravců se uskutečnilo několik setkání. Konaly se i menší lovecké akce a tři členské střediskové schůze spojené s možností společného výcviku dravců.
"Nechyběla ani informace ze sokolnické rady a výroční členské schůze Klubu sokolníků při ČMMJ, která se konala v únoru letošního roku. Vyvrcholením činnosti střediska byla i účast některých členů na mezinárodním sokolnickém setkání v Opočně pod Orlickými horami," připomněl Moulis.
Vedoucí střediska zároveň zmínil i chovatelskou činnost členů, která vyvrcholila odchovem mláďat sokolů stěhovavých a orlů skalních. Poté následovala diskuse, ve které zazněla řada podnětných příspěvků a názorů.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.